Caransebeşenii au smuls un punct la Tărlungeni! E bine…


tarlungeni caransebes 1

Unirea Tărlungeni – FC Caransebeș 1-1 (1-0)

În etapa cu numărul 9 a Ligii a II-a, FC Caransebeş 1913 a întâlnit sâmbătă, 17 octombrie, în deplasare, pe Unirea Tărlungeni, într-o partidă în care ambele combatante aveau nevoie de puncte ca de aer, având în vedere că gazdele ocupă penultima poziţie a clasamentului, iar gugulanii veneau după trei înfrângeri consecutive.

Braşovenii şi-au anunţat intenţiile ofensive încă din startul meciului, astfel că Pascal a fost pus la treabă chiar în minutul 7, când a plonjat miraculos şi a respins  în corner un şut din lateral-dreapta al atacului gazdelor. Goal-keeper-ul caransebeşean nu s-a mai putut opune şutului de excepţie expediat în minutul 11 de Petra, de la 20 de metri, care s-a oprit în vinclul porţii gugulane.

În minutul 20, Buşu a executat un corner de pe dreapta atacului caransebeşean, mingea a ajuns la Răducu, acesta a deviat uşor către Săulescu, care a recentrat în careul mic, către Roşoagă, acesta a căzut după un duel umăr la umăr cu Burlacu, gugulanii au cerut penalty, dar arbitrul lasă jocul să continue. Rămaşi în jumătatea adversă, în minutul 23 oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă de pe dreapta, braşovenii au respins lung, ajutaţi şi de vânt, contraatacul gazdelor fiind oprit din poziţie 2-1 de intervenţia salutară a lui Răducu.

În minutul 33, Minciună a executat perfect un corner de pe dreapta atacului gazdelor, mingea a ajuns în careul mic, Coman a ezitat, Pascal l-a imitate, astfel că mingea s-a scurs paralel cu linia porţii.

În minutul 41 a fost rândul gazdelor să ceară lovitură de la 11 metri, faza însă a continuat, cu mingea ajungând pe partea dreaptă, de unde Minciună a centrat perfect, dar Chirciu a reluat slab şi Pascal a prins. Până la pauză, portarul caransebeşean a mai avut o intervenţie pentru fotografi, respingând spectaculos în corner, lovitură de colţ în urma căreia Minciună a centrat în faţa porţii caransebeşene, iar Pascal, în genunchi, a respins cu pumnul din 4 metri.

În repriza secundă, în teren au intrat parcă alte echipe, şi în minutul 50, după o lovitură liberă executată de Buşu de pe dreapta, portarul gazdelor, Muţiu, a trecut pe sub minge, aceasta lovindu-se de genunchiul lui Roşoagă şi ieşind în aut de poartă.

Caransebeşenii au egalat în minutul 65, după o fază în care Săulescu a primit balonul în cercul de la centrul terenului, în jumătatea proprie, a slalomat printre trei jucători ai gazdelor şi, după o cursă superbă, l-a executat frumos pe Muţiu.

Gazdele au trecut pe lângă desprinderea pe tabela de scor în minutul 73, când şutul cu ristul exterior al lui Coman, de la 10 metri, mingea fiind purtată şi de vânt, a trecut foarte aproape de vinclul din stânga al porţii caransebeşene.

Şi gugulanii puteau înscrie în minutul 80, însă lovitura liberă executată excelent de Telecican a trecut peste poarta braşoveană, pentru ca, în minutul 88, Livan să se joace cu victoria oaspeţilor, în locului unui şut, încearcând driblingul şi pierzând mingea. Un minut mai târziu, acelaşi Livan a şutat frumos, dar intervenţia lui Muţiu a menţinut egalitatea pe tabela de marcaj, Pascal răsunzând cu aceeaşi monedă în minutul 90+4, când a respins lovitura de cap trimisă de lui Coman.

Unirea Tărlungeni: Muţiu, M. Popescu, Forika, Şerban, Marin, Vasiloi (min. 78, Bucur), Minciună, Burlacu, Petra, Coman, Chirciu (68, Păduraru). Antrenor, Daniel Bona.

FC Caransebeş 1913: Pascal, F. Pisano (46, Boldea), Stelitano, Buşu, Săulescu, Răducu, Roşoagă, Stoica (88, Bogdanovici), Telecican, Livan, Roman (59, Suru). Antrenor, Giovanni Pisano.

A arbitrat la centru Mircea Ardelean (Arad), asistat la cele două linii de Adrian Mărginean (Aiud) şi Gheorghiţă Bălan (Piteşti).

Observatori: Gheorghe Constantin (Suceava) şi Sorin Cojocaru (Bucureşti).

Dan-Alioşa ULICI

Sorin ROGOZ

tarlungeni caransebes 4
tarlungeni caransebes 5