Când „Credo” înseamnă „a dărui”…


Ştim cu toţii că peste tot în lume există copii defavorizaţi, care îşi petrec copilăria în centrele speciale destinate lor, dar descopăr cu plăcere că încă există şi oameni cărora le pasă de ei. Sunt puţine persoane care îşi sacrifică timpul liber pentru a organiza acte caritabile, de aceea o astfel de acţiune nu trebuie trecută cu vederea. Am avut ocazia de a participa, recent, la Casa de Cultură din Oţelu Roşu, la reprezentaţia „Caseta Colombinei”, adaptată după piesa de teatru cu acelaşi nume a Veronicăi Gherasim, regizată de profesor Petrişor Rada, performată de trupa de teatru „Credo” din Caransebeş.

«Credo» a luat fiinţă în noiembrie 2010, fiind formată exclusiv din membri ai Centrului de Voluntariat al Episcopiei Caransebeşului, din cadrul sectorului social-misionar, şi vizează atât aspectul cultural, cât şi pe cel social-filantropic. Trupa se află sub coordonarea părintelui Călin Ianchiş, consilier social-misionar al Episcopiei Caransebeşului, şi a mea personală”, ne-a declarat Petrişor Rada. Cu mândrie, ne-a mai spus şi că trupa „Credo” a fost premiată la concursul naţional de teatru „La scenă deschisă”, de la Brad, ediţia a III-a, din 27-29 mai 2011. Premiul I la interpretare rol feminin a fost câştigat de Rusalina Bona, premiul III la interpretare rol masculin a fost luat de Robert Mihart, iar trupa «Credo» a luat premiile I la toate secţiunile la festivalul Fantasia, ediţia I din mai 2011”, a mai spus Petrişor Rada.

Actorii trupei „Credo” sunt elevi ai şcolilor din Caransebeş, care au strâns la un loc pasiunea pentru actorie, bucuria de a fi împreună şi plăcerea de a experimenta şi, nu în ultimul rand, de a dărui, de a educa. Chiar numele trupei este un imperativ şi o chemare la colaborare între toţi oamenii care au preocupări şi activităţi diferite, însă o credinţă comună – iubirea aproapelui.

Deşi unii dintre actorii trupei iniţiale au plecat la facultate, sufletul ei a rămas, şi vin din urmă alţii. Iată că se creionează un alt scop al acestei activităţi culturale – formarea unei pepiniere de artişti şi revigorarea actelor culturale de acest gen, în urbea de pe malurile Timişului şi Sebeşului.

Sandi Dariana POPESCU