BCR e de acord cu Primăria


În cadrul ultimei şedinţe de Consiliu local, aleşii caransebeşeni au luat în discuţie situaţia contractului încheiat cu Banca Comercială Română, privind chiria pentru locaţia în care îşi desfăşoară activitatea, în clădirea fostei Bănci a Graniţei. Filiala caransebeşeană a BCR a fost de acord să achite municipalităţii o chirie de 12 euro/mp, pentru spaţiul din clădirea monument istoric, ridicată acum mai bine de 200 de ani. Reamintim că imobilul în care a funcţionat Banca Graniţei a fost achiziţionat anul trecut de Primăria Caransebeş chiar de la BCR, contra sumei de 1,8 milioane de lei, administraţia locală încercând astfel să evite situaţia ca un monument istoric să ajungă în mâinile speculanţilor imobiliari.
Conform declaraţiilor primarului Marcel Vela, draftul de contract va fi aprobat şi de legislativul local, în luna octombrie. Pentru întreaga suprafaţă, Banca Comercială Română, care la început intenţiona să achite Primăriei doar 7 euro pe metrul pătrat, a fost de acord să achite 12 euro, o chirie corectă pe piaţa imobiliară de astăzi. De asemenea, cei de la BCR au fost de acord să achite şi restanţa pentru ultimul an, la nivelul de 12 euro, a mai spus edilul.
Marcel Vela a adăugat că, în acest fel, Primăria Caransebeş va avea şi alte avantaje, cum ar fi folosirea parcării aferente imobilului şi a unui corp nou de clădire. „În corpul nou, Primăria va putea desfăşura activităţi conexe, deoarece acel spaţiu rămâne în proprietatea noastră şi poate fi folosit pentru orice destinaţie de interes public, iar parcarea pe care Banca o folosea până în prezent va deveni publică, şi Consiliul local va decide cum o va administra”, a mai spus Marcel Vela.
Bianca METEŞ