Atenţie la foc!


Având în vedere că prevenirea situaţiilor de urgenţă reprezintă forma necesară pentru creşterea nivelului de securitate a cetăţenilor şi bunurilor, precum şi faptul că activităţile de prevenire desfăşurate de Instituţia Primăriei municipiului Caransebeş sunt o componentă principală a sistemului integrat de măsuri tehnice şi organizatorice, precum şi de acţiuni specifice planificate şi realizate potrivit legislaţiei, în scopul preîntâmpinării, reducerii sau eliminării riscurilor de producere a situaţiilor de urgenţă şi a consecinţelor acestora, protecţiei populaţiei, mediului, bunurilor şi valorilor de patrimoniu prin mijloace şi măsuri specifice, Consiliul local a adoptat o hotărâre care impune o regulă ce nu se aplică până în prezent.

Această decizie a fost luată după ce, într-o noapte din cursul lunii trecute, a avut loc un incendiu la o casă particulară de pe Calea Orşovei, ce se extindea cu repeziciune spre un magazin vecin, în care se aflau vopsele şi produse inflamabile, iar pompierii şi poliţia nu au putut contacta proprietarul acestuia.

Hotărârea de Consiliu Local prevede că agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Caransebeş, prcum şi toate instituţiile publice, au obligaţia de a afişa la loc vizibil din exterior numărul de telefon şi numele unei persoane de contact, astfel încât aceasta să fie prevenită în timp util despre situaţia de urgenţă intervenită şi pentru a putea evacua bunurile din unitate cât mai urgent.

În caz contrar, Primăria Caransebeş va trebui să-i sancţioneaze cu amendă contravenţională cuprinsă între 250 şi 500 de lei pe toţi cei care nu respectă această prevedere. (S. Berger)