Armenişu-n sărbătoare


În seara zilei de 10 martie, în incinta Căminului Cultural Armeniș a avut loc manifestarea cultural-artistică Balul portului popular – „Balul Izmenelor”, ajunsă la cea de-a XXXII-a ediție, ea desfășurându-se fără întrerupere din anul 1988.

Manifestarea a debutat la ora 18, cu un program artistic susținut de cele trei grupe de dansatori ai Căminului Cultural Armeniș, respectiv „Juniorii Piticilor Armenișanei”, „Piticii Armenișanei” și „Armenișana”.

Publicul a fost numeros și foarte generos și cald în aplauze.

A urmat Brâul folcloriștilor, unde, de la mic la mare, s-au prins în joc peste 70 de dansatori.

Următorul joc și cele care au urmat au fost dedicate tuturor participanților la bal, care au venit la sărbătoare îmbrăcați în costume populare.

Aici, primul Brâu a fost purtat de către edilul comunei Armeniș, primarul Ioan Cristian Vela, organizatorul evenimentului.

Atmosfera a fost întreținută de renumitul și îndrăgitul interpret de muzică populară Petrică Miulescu Irimică, alături de formația sa.

La manifestare au venit și invitaţi din judeţul Timiș, mai precis din Alioș, şi anume Demirgen Olteanu, alături de prietena sa Larisa Ciudin.

Ştefan ISAC

Poza 2: Demirgen Olteanu Larisa Ciudin

Poza 1: Ansamblul Armenișana, alături de Primarul comunei Cristi Vela, solistul vocal Petrică Miulescu Irimică și coregraful ansamblului Dumitru Dragomir.