Amical… muncitoresc la Caransebeş


FC Caransebeş – Muncitorul Reşiţa 3-1 (2-0)

 Sâmbătă, 28 iulie, FC Caransebeş a susţinut cel de al treilea meci de verificare din această vară, în compania nou-promovatei în Liga a III-a, Muncitorul Reşiţa. Partida s-a încheiat cu scorul de 3-1 în favoarea gazdelor, golurile fiind înscrise de Ov. Bălan, Staicu şi Vijulie, respectiv Zgăbei. Returul va avea loc pe 11 august, însă următorul amical al gugulanilor va avea loc sâmbătă, 4 august, în Balta Sărată, în compania formaţiei CS Vladimirescu. (S. Rogoz)

Sâmbătă, 28 iulie, echipa FC Caransebeş a disputat pe teren propriu cel de al treilea meci amical din seria de pregătire pentru abordarea începutului de campionat. După ce în primul dintre aceste jocuri a pierdut, vineri, 20 iulie, cu 1-0 în faţa formaţiei din Lupac, în deplasare (caransebeşnii s-au prezentat cu cea de a doua echipă), apoi sâmbătă, 21 iulie, au fost înfrânţi acasă, cu acelaşi scor, de FC Hunedoara, la sfârşitul săptămânii trecute gugulanii i-au avut ca adversari pe reşiţenii de la „Muncitorul”, echipă nou-promovată în Liga a III-a.

Începutul a aparţinut gazdelor, care au purtat câteva acţiuni pe partea dreaptă, prin Bârsan, pentru ca în minutul 10 Feneş să prindă un şut sănătos de la 30 de metri, care s-a dus puţin pe lângă vinclu. Un minut mai târziu, Ov. Bălan l-a angajat excelent, cu o pasă filtrantă centrală, pe Văcărescu, însă tânărul caransebeşean, rămas singur cu portarul Gavriş, s-a precipitat şi a şutat peste poartă de la numai 14 metri.

Oaspeţii au ieşit la presing, echilibrând jocul, iar în minutul 15, fostul caransebeşean R. Dumitru a tras de la 17 metri, mingea trecând puţin peste poarta apărată de Cioloca. Scorul a fost deschis în minutul 20, în urma unei lovituri libere din marginea careului, un corner scurt, dictată de „centralul” Paul Peica după un fault asupra lui Bârsan. Centrarea a fost reluată de Feneş, în funadaşii reşiţeni, mingea a ajuns la Ov. Bălan, şutul acestuia, din semifoarfecă, de la 14 metri, învingându-l pe Gavriş.

În minutul 24, oaspeţii au beneficiat de o lovitură liberă de la 25 de metri, lateral-dreapta, care a fost bătută, înalt, în careu, de Vasiliu, mingea fiind reluată cu capul, de la 10 metri, de Bobină, însă Cioloca a fost la post. În minutul 35, gazdele puteau să-şi mărească avantajul, atunci când o minge respinsă de Feneş la centrul terenului l-a pus în cursă pe Staicu, care a plecat singur spre poarta reşiţeană, însă atacantul caransebeşean a încercat o execuţie pretenţioasă, de la 12 metri, care nu i-a ieşit, mingea fiind culeasă fără emoţii de Gavriş.

Până la urmă a venit şi golul doi, în minutul 39. Feneş a prins o torpilă de la 25 de metri, la semiînălţime, Gavriş a respins în lateral, cu greutate, însă numai până la Staicu, care, din unghi, a trimis cu latul în plasa porţii reşiţene. În minutul 44, oaspeţii au făcut o fază bună prin cei doi foşti gugulani, atunci când Ţimbota a centrat de pe dreapta, iar R. Dumitru a pus latul la 12 metri, însă mingea s-a dus puţin alături.

După binevenita pauză (meciul s-a disputat pe o căldură sufocantă, oaspeţii au început mai în forţă, datorită şi schimbărilor operate de Viorel Lolea. Cu toate acestea, prima fază periculoasă a aparţinut caransebeşenilor, centrarea de pe stânga a lui Nemţescu, din minutul 53, fiind respinsă riscant în corner, în ultimul moment, de Lucian Dobre, fost component al echipei Farul Constanţa. Peste 3 minute, Firoiu a pătruns pe dreapta, a centrat în careul reşiţean, însă Bâldea nu a reuşit să împingă mingea în poartă, din doar 8 metri.

Oaspeţii au făcut o fază frumoasă în minutul 58, atunci când L. Dobre a bătut bine, tăiat, o lovitură liberă de la 25 de metri lateral-stânga, mingea reluată cu capul de Ţimbota, de la colţul scurt, trecând milimetric pe lângă vinclul porţii caransebeşene. Şi, dacă băieţii lui Viorel Lolea au ratat, elevii lui Liviu Achim au fost mai pragmatici. În minutul următor, Bârsan i-a aşezat excelent, de pe dreapta, balonul lui Vijulie, care a pus latul de la 8 metri, ridicând scorul la 3-0.

După o perioadă de relativă acalmie – fiindcă, dincolo de caracterul amical al întâlnirii, combatanţii „au pus osul” –, în minutul 69, Firoiu a pătruns frumos pe dreapta, a întors pentru Frenţ, acesta i-a pasat lui Feneş, însă şutul „decarului” gugulan a fost prins de portarul oaspeţilor. Peste doar un minut, reşiţenii au replicat pe măsură, torpila lui Vasiliu, de la 30 de metri, fiind scoasă de sub bară, în ultimul moment, de Socaci. Oaspeţii au redus din handicap în minutul 77, în urma unei lovituri de pedeapsă acordată după ce tânărul portar caransebeşean l-a faultat în careu pe Panduru. Penalty-ul a fost transformat cu siguranţă de Zgăbei, care a tras plasat, în stânga lui Socaci.

Acelaşi Panduru, din nou prezent în careul gugulan, putea să înscrie peste doar un minut, însă mingea a fost scoasă de pe linia porţii de Covăsală. În replică, gazdele au avut în faza imediat următoare încă ocazie de a marca, însă centrarea lui Nemţescu, din lovitură liberă, la colţul scurt, l-a pus pe L. Dobre în situaţia de a fi la un pas de autogol, ex-constănţeanul respingând rsicant în corner. Dobre putea însă să înscrie şi în poarta adversă, în ultimul minut, când a reluat cu capul, din careu, o centrare venită de pe dreapta, însă Socaci s-a opus.

„Fiind vorba despre un meci amical, de pregătire, ambele formaţii sunt în faza de căutări. FC Caransebeş încearcă crearea unui colectiv competitiv, în care să se simtă şi să existe în primul rând munca în echipă, şi mă gândesc aici la triunghiul investitor – antrenor – echipă. Când vom reuşi formarea, aici, a unei familii adevărate, abia atunci consider eu că vor veni şi rezultatele, şi este ştiut că ele contează de fapt. Încercăm să refacem sistemul de lucru, prin punerea bazelor unei alte gândiri decât cea după care s-a lucrat până acum. Dar ceea ce e important, aşa cum am mai spus, e vorba de munca în echipă, toată lumea să fie solidară, pentru că mereu m-am ghidat după acest principiu”, ne-a spus, după meci, noul director tehnic al clubului caransebeşean, Lucian Manole.

FC Caransebeş: Cioloca, Firoiu, Covăsală, Ov. Bălan, R. Costachi, Şandru, Feneş, Suru, Văcărescu, Staicu, Bârsan; au mai jucat Socaci, Vijulie, Bâldea, Nemţescu, Frenţ, D. Bona, N. Bona, Albert, Mariţescu. Antrenori: Liviu Achim, Dan Doran.

Muncitorul Reşiţa: Gavriş, Bobină, L. Dobre, Crăguia, Ţimbota, Beică, Micu, Avramovici, Vasiliu, R. Dumitru, Chitucea; au mai intrat, în repriza secundă, Giurcanu, Jurj, Rarinca, Mateaş, Cărăgin, Sturzu, Popescu, Hălmaci, Mihuţescu, Zgăbei, Panduru. Antrenori: Viorel Lolea, Adrian Cârjan.

A arbitrat la centru Paul Peica, asistat la cele două linii de Ionuţ Lungocea şi Angelica-Beatrix Dumitrescu.

Returul se va juca în data de 11 august, la Reşiţa. Următorul meci amical al guglanilor va avea loc sâmbătă, 4 august, când vor întâlni pe teren propriu pe CS Vladimirescu.

  • Într-un meci contând pentru Cupa României, FC Caransebeş a întâlnit miercuri, 1 august, în deplasare, pe Unirea Sânnicolau Mare. Partida s-a încheiat cu scorul de 2-1, în favoarea gugulanilor, pentru care au marcat Bârsan (min. 7) şi Şandru (min. 20), ambele goluri fiind reuşite după două centrări ale lui Suru.

Sorin ROGOZ