8 Martie, sărbătorit de cei cu ghiocei la tâmple


          Mai mult de 200 de persoane, cea mai mare parte pensionari, dar şi invitaţi ai acestora, au sărbătorit vineri, 11 martie, Ziua Femeii, manifestarea fiind găzduită de Cantina de Ajutor Social din cadrul Primăriei municipiului Caransebeş.

În discursul care a deschis petrecerea, Paraschiva Radu, preşedintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din urbea de pe malurile Timişului şi Sebeşului, a spus că instituţia pe care o conduce a organizat, împreună cu Primăria Caransebeş, această manifestare tocmai pentru ca persoanele de vârsta a treia să mai uite de grijile cotidiene care le apasă. „Doresc să mulţumesc conducerii Primăriei, precum şi celor care, azi, s-au întrecut să gătească mâncăruri cât mai gustoase, muzicanţilor, care, cu siguranţă, vor cânta şi ne vor încânta, şi nu în ultimul rând dumneavoastră, fără de care această acţiune a noastră nu ar fi putut avea loc”, a spus Paraschiva Radu.

Invitat la eveniment, alături de alţi reprezentanţi ai administraţiei locale, primarul Marcel Vela a apreciat calităţile de organizator ale Paraschivei Radu, cea care „reuşeşte de fiecare dată să ne sensibilizeze şi să ne mobilizeze, deopotrivă pe dumneavoastră – bunici, copii sau chiar nepoţi, care veniţi la aceste petreceri –, şi pe noi, administraţia publică”. După ce a transmis urările de bine ale consilierilor locali şi ale colegilor din Primărie, edilul a adăugat: „Le doresc tuturor doamnelor şi domnişoarelor o primăvară plină de flori, şi tuturor bărbaţilor să le înţeleagă pe toate doamnele, pentru că ele sunt cele care înţeleg, care muncesc, cele care iartă, cele care ne fac viaţa frumoasă… Pentru toate aceste lucruri, noi, bărbaţii, trebuie să le spunem «Mulţumesc şi La mulţi ani!». Iar dacă am putea opri timpul în loc, clipa pe care am ţine-o de mână, cu siguranţă, ar trebui să arate ca cea mai frumoasă dintre femei. Sunteţi tot ceea ce poate fi mai frumos pe pământ şi sunt momente când noi, bărbaţii, simţim că e nevoie să vă spunem acest lucru. Iar aceste clipe sunt tocmai acum”, a spus Marcel Vela.

Cheful a fost unul extrem de încins, ringul de dans dovedindu-se, adesea, prea mic pentru numărul mare al celor de toate vârstele care au ieşit la joc, muzica – cu sprijinul lui Ioan Cojocariu, directorul Casei de Cultură „George Suru” – fiind asigurată de Taraful Olanii.

Mădălina DOMAN