Moment special la catedrala Episcopală


Duminică, 31 octombrie, la Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul” din Caransebeş, în cadrul Sfintei Liturghii săvârșite de un sobor de preoți în frunte cu P.S. Lucian, Episcopul Caransebeșului, a avut loc un moment special. Cu acest prilej, Ierarhul a oficiat hirotonia întru preot a arhidiaconului Casian Ruşeţ, secretar eparhial al Episcopiei Caransebeşului, şi a hirotesit întru arhidiacon pe diaconul Florin Ciucur, slujitor la Catedrala istorică „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din Caransebeş şi diacon de ceremonie al Ierarhului.

„Astăzi am avut bucuria de a oficia hirotonia întru preot a părintelui Casian Ruşeţ, secretarul eparhial al Episcopiei Caransebeşului, care vreme de peste 5 ani de zile a slujit în calitate de arhidiacon al smereniei noastre. De aceea, bucuria noastră este mare, fiindcă am prohirosit un nou slujitor în treapta preoţiei, care de acum înainte va sluji la Catedrala noastră episcopală, precum şi unde îl vom delega în calitate de secretar eparhial. Dorim să amintim aşadar părintelui Casian Ruşeţ că treapta preoţiei presupune asumarea unei jertfe depline pe altarul bisericii străbune, însă avem convingerea că anii uceniciei şi ai slujirii diaconeşti vor rodi în slujirea treptei pe care astăzi a primit-o de la Arhiereul cel veşnic. De acum, slujirea preoţească vă va întări şi în misiunea administrativă şi misionară pe care o împliniţi, de aceea aşteptăm pe mai departe aceeaşi ascultare, statornicie şi devotament, dorindu-vă preoţie curată, îndelungată şi binecuvântată!” a mai spus Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian.

Totodată, Ierarhul l-a felicitat pe părintele arhidiacon Florin Ciucur pentru distincţia primită, amintind că această slujire diaconească pe care o săvârşesc în cadrul slujbelor arhiereşti presupune o misiune deosebită în cadrul vizitelor misionare pe care arhiereul le face în eparhia pe care o arhipăstoreşte, diaconul arhiereului având un rol important în această jertfă misionară.

Carmen SENCO