„Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”, la Caransebeş 1


Inspectoratul Judeţean de Poliţie Caraş-Severin a organizat recent, prin Biroul Serviciului Poliţiei Rutiere Caransebeş, la Liceul Teoretic „Traian Doda” din localitate, faza zonală a Concursului Naţional „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă”. Astfel, competiţia s-a derulat pe două secţiuni, şi anume proba teoretică şi cea practică. În ceea ce priveşte proba teoretică, elevii au trebuit să dovedească, în cadrul unui test-grilă cu 20 de întrebări, derulat pe parcursul a 15 minute, cunoaşterea legislatiei rutiere în vigoare şi normele de comportament în traficul rutier. Proba practică a presupus stăpânirea bicicletei într-un poligon de unde nu au lipsit obstacolele.

La faza zonală a Concursului Naţional „Educaţie Rutieră – Educaţie pentru Viaţă” au fost prezente echipaje formate din câte patru elevi, de la instituţiile de învăţământ din urbea de pe Timiş şi Sebeş.

Scopul competiţiei a fost acela de formare a unui comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoaşterii şi respectării regulilor de circulaţie, pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie în rândul elevilor. La final, toţi elevii participanţi la eveniment au primit pungi-cadou, conţinând dulciuri şi băuturi răcoritoare.

Cei mai inspiraţi mici rutieri au fost elevii Liceului Pedagogic „C.D. Loga”. Aceştia au primit din partea organizatorilor „Diplome de Merit” care le-a atestat dreptul de participare la faza judeţeană a concursului, care s-a desfăşurat la Reşiţa.

Liviu DINU