Get Adobe Flash player

O cantină „sănătoasă” la spitalul din Caransebeş

Vizualizari: 278

Luni, 6 noiembrie, a avut loc redeschiderea cantinei Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş, o investiţie privată care se ridică la peste 100.000 de euro, făcută de firma care se ocupă cu serviciul de catering pentru această unitate medicală. Au fost prezenţi la inaugurare primarul municipiului, Felix Borcean, managerul spitalului, Mihaela Popovici, directorul Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, Dan Miloş, medici din cadrul unităţii caransebeşene, printre care s-a numărat şi Gheorghe Borcean, preşedinteleColegiului Medicilor din România, precum şi administraţia S.C. Sigismund Com S.R.L. din Şoimuş, judeţul Hunedoara, cea care asigură acest serviciu.

După tăierea panglicii inaugurale, slujba şi sfinţirea clădirii de către pr. Petrică Timiş-Popovici, cei prezenţi au vizitat noua cantină, renovată în totalitate.

Conform declaraţiilor lui Daniel Cornea, administratorul societăţii care se ocupă de serviciul de catering, locaţia a fost primită în gestiune în urmă cu patru luni, din partea Primăriei Caransebeş, lucrările constând în schimbarea acoperişului, tâmplăriei, instalaţiilor sanitare, electrice şi de încălzire. „În momentul de faţă, clădirea se prezintă la standarde moderne şi legale sută la sută, iar utilajele cu care este dotată cantina sunt de ultimă generaţie. Personalul este compus din nouă angajaţi pentru Blocul alimentar, iar aproximativ 250 de persoane pe zi beneficiază de serviciile noastre. Meniul s-a schimbat în urmă cu un an, nivelul alocaţiei de hrană crescând de la 7, la 10 lei, şi atunci am îmbunătăţit şi noi consistent meniurile, asta însemnând inclusiv desert zilnic pentru bolnavi”, a mai spus Daniel Cornea.

Mihaela Popovici a ţinut să o felicite de Cornelia Itul, administratorul S.C. Sigismund Com S.R.L., pentru această investiţie. „Cunosc problemele de ordin financiar cu care s-a confruntat spitalul, dar, odată cu venirea mea pe acest post, am început să achităm din datoriile pe care le aveam faţă de această firmă. Vreau să o asigur de colaborarea mea corectă şi pe mai departe, de întregul meu sprijin, pentru a continua activitatea în bune condiţii la spitalul caransebeşean”, a adăugat Mihaela Popovici.

La rândul său, Felix Borcean a remarcat că imobilul care adăposteşte cantina este cel mai frumos şi mai modern loc din spital. „Cineva care tocmai a vizitat spaţiile proaspăt renovate îmi spunea că nu ştiu cum era clădirea aceasta înainte. Mă bucur că nu ştiu, nu mi-aş fi dorit să rămân cu acea imagine tristă, şi mă bucur că lucrurile se mişcă într-o direcţie bună. Pe lângă această inaugurare, pentru care o felicit pe dna Itul pentru implicare şi pentru faptul că, în ciuda datoriilor mari pe care le avem la societatea dumneaei, totuşi a considerat că această investiţie trebuie să continue la Spitalul Municipal de Urgenţă Caransebeş, sperăm ca, în curând, să demarăm şi mult-aşteptatul proiect de renovare şi reabilitare a etajelor şapte şi opt ale acestei unităţi sanitare, pe fonduri guvernamentale, şi sperăm să nu ne mai poticnim, ca anul trecut, dorinţa noastră fiind să şi finalizăm lucrările până la sfârşitul acestui an”, a mai spus primarul municipiului.

Sonia BERGER